Meny Stäng

Lendo.se

Om du kommit i kontakt med företaget Lendo.se i samband med att du letat efter ett lån, undrar du förstås vad detta egentligen är för företag. Är det ett företag som erbjuder lån eller vad består deras verksamhet egentligen av? Detta kommer vi att reda ut i denna artikel.

Lendo är något som kallas en låneförmedlare, vilket innebär att de samarbetar med en rad olika företag och banker som erbjuder privatpersoner lån och sedan skickar kunder som vill ansöka om lån till det låneföretag som passar dem bäst. Detta leder till att kunderna hittar bättre lån, samtidigt som de slipper allt jobb med att leta efter detta lån själv.

Låna pengar hos Lendo

När man ansöker om lån via Lendo.se finns det dock vissa krav som man måste uppfylla. Detta gäller framför allt om man ska låna mer än 30000 kronor, vilket anses vara gränsen för ett så kallat privatlån. (Mindre lån än så är nämligen så kallade snabblån eller sms lån). Kraven är bland annat:

  • Att du inte får ha betalningsanmärkningar
  • Att du har en fast inkomst, på minst 9167 kronor per månad
  • Du måste givetvis även vara myndig och bosatt i Sverige.
  • Det går att söka om lån via Lendo.se tillsammans med en medsökande om man vill det. Dock kan fler än 2 låntagare inte ansöka om lån tillsammans via tjänsten.

Vad får man då för ränta om man ansöker om ett lån via Lendo.se?

Det beror alldeles på vilket lån som Lendo.se anser passar dig bäst. Man kan därför inte i förväg få svar på denna fråga. Detta påverkas även av vad banken tycker om dig som låntagare och din betalningsförmåga, då många långivare även sätter räntor individuellt, baserat på den sökandes ekonomi.

Annat som är bra att veta om Lendo.se

Lendo.se tillhör den så kallade Schibsted koncernen, och har med andra seriösa ägare bakom sig erbjudit låneförmedlingstjänster i Sverige i 4 år nu, och du kan även ta ett försäkringsskydd för ditt lån via dem om du vill ha lite extra trygghet för ditt lån och din ekonomi.

Lendo.se själva tar aldrig ut någon avgift för att du ansöker om lån via dem, utan du betalar endast räntan på lånet du tar. Det kostar med andra ord inget extra alls att använda sig av denna låneförmedlingstjänst i samband med att man vill ta lån. Så varför inte ge tjänsten ett försök och se om den kan hjälpa dig hitta ett lån som passar dig?

Recension:
Lendo
Betygsatt av: Nyttlan.se
Betyg: 4.6/5
Dela med dig av sidan: