Meny Stäng

Mikrolån

Ett mikrolån är det snabbaste sättet att låna pengar. Benämningen ”mikro” syftar på lånebeloppets storlek som oftast handlar om 1000 – 5000 kronor. Lånet skall även betalas tillbaka inom kort tid. Det vanligaste är en återbetalningstid på 30 dagar, men en del långivare erbjuder upp till 45 dagars återbetalningstid. Mikrolån är något du kan överväga ifall du behöver pengar väldigt akut. Efter ansökan kan du ha pengarna på kontot så fort som inom några minuter.

Det är vanligt att man ansöker om mikrolån tiden precis innan lön, för att dryga ut kassan. Ansökningsförfarande är väldigt enkelt och ingen säkerhet erfordras för lånet. En del lånegivare kräver att du inte har några betalningsanmärkningar sedan tidigare, medan andra bortser från detta. Men då räntan för ett sådant lån är högt, är det bra att verkligen tänka efter en gång till. Är lånet absolut nödvändigt? Är du verkligen i akut behov av pengar? Hur stor kommer den totala kostnaden för lånet att bli?

Ansök om ett mikrolån online:

Det enklaste sättet att ansöka om mikrolån är via Internet eller med SMS. På nätet fyller du i ett ansökningsformulär med frågor rörande din ekonomiska trovärdighet. Banken eller låneinstitutet gör alltså en kreditprövning. Om banken eller låneinstitutet finner dig trovärdig får du besked direkt och pengarna kommer in på ditt konto. Ifall du ansöker med SMS skickar du ett meddelande till numret som anges på bankens eller låneinstitutets hemsida. Du får sedan ett SMS tillbaka med samma frågor som om du ansökt via Internet. Vid positivt besked är pengarna fort på ditt konto. En bra sida för att jämföra mikrolån hittar du på Cadvis.se

mikrolån

Räntan är hög för mikrolån. Räkna med att du får betala 300 extra för ett lån på 1000 kronor. Vid större lån betalar du givetvis mer, dock mindre procentuellt sett. Det finns många banker och låneinstitut som erbjuder mikrolån. Läs mer om detta hos Lanapengardirekt. Bekanta dig med olika erbjudanden och jämför återbetalningstid, ränta och eventuella övriga avgifter. Se slutligen över om din ekonomiska situation tillåter ett mikrolån innan du ansöker.

Recension:
Mikrolån
Betygsatt av: Nyttlan.se
Betyg: 4.3/5
Dela med dig av sidan: