Meny Stäng

Privatlån

Ett privatlån är ett helt vanligt lån, och faktiskt en av den vanligaste typen av lån i Sverige. Du lånar ett belopp, vilket du sedan förväntas betala tillbaka enligt en avtalad återbetalningstid. Benämningen ”privat” avser vad lånets syfte är för dig som person. Eftersom syftet är privat fäster långivaren alltså ingen större vikt vid hur du väljer att förvalta dina lånade pengar. Dock inte sagt att långivaren totalt struntar i vad du har för syfte med lånet. Vid tecknandet av avtal bör du kunna intyga att pengarna inte kommer att användas huvudlöst.

Tanken bakom privatlån är att fler skall ha möjlighet att låna pengar för att förverkliga sina drömmar. Privatlån är en tänkbar lösning för unga vuxna att betala handpenningen vid lägenhetsköp eller för att köpa bil. För privatlån behövs ingen säkerhet. Men i likhet med ett vanligt banklån krävs dock att du är rätt så fläckfri vad beträffar din ekonomiska historia. Vidare skall du ha en regelbunden inkomst, och även storleken på inkomsten är avgörande. Ett normalt högsta belopp som lånas ut är mellan 250 000 och 350 000 kronor. Det är långivaren som bedömer hur stor summa du förväntas klara av att betala tillbaka.

Ansök om ett privatlån:

Som med övriga lån betalar du ränta på ett privatlån. Räntan är ett belopp, baserat på en avtalad procent av lånebeloppet som tillkommer vid varje amortering. Den totala kostnaden för dig vid amortering grundar sig på tre faktorer. Den första faktorn är räntan. Vid privatlån fastställs räntan ofta individuellt och det lönar sig givetvis att förhandla fram en lämplig ränteprocent. Den andra faktorn utgörs av lånebeloppets storlek. Den tredje faktorn som påverkar dina månatliga amorteringar är längden på återbetalningstiden.

privatlån

Det finns många olika kreditinstitut och andra långivare att tillgå för att göra ett privatlån. Det lönar sig att höra sig för med flera för att jämföra villkoren och därmed förbättra förhandlingspositionen. Det är gratis att ansöka och ingen ansökan är bindande. Ett banklån är relativt fördelaktigt jämfört med smslån och mikrolån, men undersök villkoren och din betalningskapacitet innan du tecknar under.

Recension:
Privatlån
Betygsatt av: Nyttlan.se
Betyg: 4.6/5
Dela med dig av sidan: