Meny Stäng

Telefonlån

Telefonlån är i princip en äldre variant av Internetlån. Du kan låna mindre summor på 1000 – 5000 kronor, men kan även låna så mycket som 350 000 kronor. Det finns många fördelar med telefonlån. Du behöver t.ex. inte redovisa vad du skall ha pengarna till. Vidare är det väldigt lätt att ansöka, du får besked omgående och utbetalningen sker snabbt till det konto du vill.

Men i likhet med övriga smärtfria och snabba lån är räntan högre än för t.ex. banklån. Detta behöver dock inte vara en omöjlig ekonomisk belastning. För speciellt om du lånar mindre belopp så utgör den snäppet högre räntan inte en så mycket större kostnad i reda pengar.

Ansök om ett telefonlån:

Den största skillnaden gör givetvis du själv genom att aktivt välja det alternativ som är förmånligast och som passar din ekonomi bäst. I likhet med Internetlån och SMS-lån behövs ingen säkerhet. Men du skall vara minst 18 år gammal, fläckfri vad gäller betalningsanmärkningar samt ha en fast inkomst. Det finns emellertid långivare som bortser från betalningsanmärkningar, liksom det finns lånegivare som kräver att du är 20 år gammal.

telefonlån

Ifall du inte är bekväm med att använda Internet är telefonlån ett bra alternativ. Dessutom får du ju betjäning över telefon och lotsas genom ansökningsprocessen. Du har även möjlighet att ställa frågor. Var dock förberedd på en del frågor från långivarens sida också. Du kommer att få frågor rörande din anställning och din inkomst osv. Ifall banken godkänner din ansökan får du besked direkt. Du får sedan ett skuldebrev hemskickat som du skall skriva under och skicka in till banken. Pengarna utbetalas när banken erhållit undertecknat skuldebrev. Att ta sådana lån är en enkel process.

Ifall du behöver pengar relativt fort kan telefonlån vara något att rekommendera. Jämför olika långivares villkor, dvs. räntan, om det är fast eller rörlig ränta, om det tillkommer övriga avgifter osv. När du väl är medveten om villkoren och om din ekonomi klarar av dessa villkor kan du avgöra om telefonlån är rätt för dig.

Recension:
Telefonlån
Betygsatt av: Nyttlan.se
Betyg: 4.7/5
Dela med dig av sidan: